VIJEĆE RODITELJA

Slika

Vijeće roditelja je tijelo koje predstavlja interese roditelja u školskom okruženju. Osnovna svrha Vijeća roditelja je promoviranje suradnje između roditelja, učitelja, školskog osoblja i uprave škole radi poboljšanja kvalitete obrazovanja i dobrobiti učenika.

Vijeće roditelja ima značajnu ulogu u donošenju odluka i davanju prijedloga u vezi s pitanjima koja utječu na učenje i razvoj učenika. To može uključivati odlučivanje o aktivnostima, programima i politikama škole, raspravu o problemima sigurnosti, rješavanje pitanja diskriminacije ili zlostavljanja te sudjelovanje u izradi školskog proračuna.

Vijeće roditelja također organizira sastanke i radionice za roditelje kako bi im pružilo priliku za međusobnu komunikaciju, razmjenu ideja i iskustava te stjecanje znanja o relevantnim obrazovnim temama. Oni također mogu sudjelovati u organizaciji školskih događaja, volontirati ili podržavati aktivnosti koje promiču pozitivno školsko okruženje.

Kroz svoj rad, Vijeće roditelja doprinosi izgradnji mostova između roditelja, učitelja i škole, stvarajući partnerski odnos u kojem se zajednički radi na ostvarivanju najboljeg obrazovanja za učenike. Aktivno sudjelovanje roditelja kroz Vijeće pruža priliku za utjecaj na obrazovne procese i donošenje odluka koje će imati pozitivan utjecaj na školsku zajednicu.

 

Odluke i obavještenja

0 0
© 2024 covrsg.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR